2018.09.11
WELL Office MINTAPROJEKT – Europa Design

OrthoGraph – költségcsökkentés és kontroll a hosszútávú ingatlanüzemeltetésben



A felmért OrthoGraph modellek nemcsak a tervezési, de az ingatlanüzemeltetési munkát is segítik, ott jelentős költségcsökkentést tudnak eredményezni. Az épületek életciklusa során a legnagyobb költség a hosszú távú épületüzemeltetés során jelentkezik. Az OrthoGraph rendszerével nemcsak a kezdeti épületfelmérés, a valódi megvalósulás szerinti pontos állapot rögzítése lehetséges, hanem annak naprakészen tartása is átépítések, bérlő vagy funkcióváltások esetén.
Az OrthoGraph 3D-s épületmodelljei nemcsak a helyszínen érhetők el a mobileszközökön, hanem egyszerű webes böngészőkben is. Ez azt jelenti, hogy minden épület üzemeltetéshez kapcsolódó rendszer – pl. létesítménygazdálkodási rendszer, épület automatizálási rendszer, egyszerű hibakezelő rendszer – könnyedén felvértezhető 2D vagy 3D grafikus funkcionalitással az OrthoGraph segítségével. Ennek hála, a grafikus alaprajzok, 3D modellek a napi munkafolyamatok részévé válnak, akár pl. a hibabejelentés is az épületek felhasználói által egyszerűen, grafikusan megtörténhet.

Fontos megjegyezni, hogy mivel az OrthoGraph a valós megépült épület tulajdonságait tartalmazza, ezért minden bérleti és üzemeltetési információ pontosan rendelkezésre áll, ami jelentős költségmegtakarítást eredményezhet. Ha csak 2% eltérés van a megépült épület és a rendelkezésre álló dokumentáció között, akkor a szokásos bérleti díjakat alapul véve a tipikus 30-50 éves épület használati időszak alatt az épület teljes beruházási költsége megspórolható az OrthoGraph rendszer használatával.

 





Az irodakereso.info cikke.


Az Europa Design saját irodája elsőként lett regisztrálva a WELL minősítésre  Magyarországon!

A MELIGEN Hungary Zrt. által készített épületszkennelés az Europa Desig székházáról


A munkavállalók jóllétét megteremtő munkakörnyezet tudományosan alátámasztott és folyamatosan ellenőrzött minősítő rendszerét az IWBI, az International WELL Building Institute™ dolgozta ki és vizsgálja a WELL Certificationra jelentkező cégeknél. Időnk 90%-át épületekben, zárt térben töltjük – ebből 8-10 órát a munkahelyünkön – ez hatással van a közérzetünkre, a jóllétünkre. Nemcsak a design, az átgondolt, egészséges irodai munkakörnyezet is fontos! Az Europa Design felismerve ennek fontosságát, nemrégen elkészült, a 21. századi igényeket kielégítő saját irodaházával regisztrált be a WELL Building Standard – WELL minősítés megszerzésére az „Existing Interior”, a már meglévő belső tér” kategóriában. A WELL az első olyan minősítési rendszer, amely az emberek egészségére és jó közérzetére helyezi a hangsúlyt azokon az épületeken keresztül, ahol a mindennapjaikat töltik, ahol élnek, dolgoznak, játszanak, tanulnak. Az IWBI Intézete 7 fő kategóriát és ezeken belül 105 alkategóriát vizsgál, amelyeknek a regisztrációra jelentkező cégeknek meg kell felelni. Az IWBI szakértői szigorú teszteket és vizsgálatokat végeznek a tiszta levegő, a víz, a megfelelő fényviszonyok, az egészséges étkezés, a komfort, a fitness és a mentális állapot fő kategóriáiban.


Az Europa Design adott otthon a 6. Irodaházak Éjszakájának 2018 őszén.


Az Europa Design saját irodaházát még a WELL Standard ismerete előtt úgy alakította ki, hogy az a kiemelt kategóriák nagy részének már eleve megfelel. Mivel az épület felújításakor a legújabb innovatív műszaki megoldásokat alkalmazták, messze a sztenderd hőszigetelési és gépészeti elvárásokat meghaladó anyagok és technológiák kerültek beépítésre. A gépészet területén 4 csöves fan coil, hőszivattyús rendszer működik, a földszinti rendezvényszinten pedig hőkezelt, friss levegő befújás és elszívás hőcserélő automatizált rendszere biztosítja a megfelelő friss levegő mennyiséget akár a teljesen zárt –3 rétegű üveggel hangcsillapított – nyílászárók mellett is. Ezzel és a nyitható ablakokkal elegendő friss levegőhöz jutnak a belső térben tartózkodók. A legmodernebb irodaberendezéseknek köszönhetően a „Komfort” kategóriában is kiemelten megfelel az iroda kialakítása az előírt ergonómiai követelményeknek az akusztikus megoldásokkal, a többségében elektronikusan állítható magasságú asztalokkal, az állítható irodai forgószékekkel. Az Europa Design irodaházának tudatos tervezési folyamata a szépség és a design mellett az átláthatóságra helyezte a hangsúlyt. A nagy üvegfelületek megszűntetik a határt a külső és belső környezet között, az épület szoros kölcsönhatásban áll a természettel. A belső térkapcsolatok pedig segítik a munkatársak kommunikációját, hatékony együttműködését. A térkialakítás és a berendezés mellett a munkatársak jó közérzetéhez olyan szolgáltatások is hozzájárulnak, mint a tágas zuhanyzó a sportból érkező kollégáknak, a napi friss gyümölcs és szűrt ivóvíz. A szabadon használható elvonuló helyiségek és csendszobák a nagyobb koncentrációt igénylő szerződések megfogalmazásának, vagy az elmélyültebb kreatív gondolkodást kívánó tevékenységek helyszíneként szolgálnak. Ezek a szempontok csak kiragadott példák a 105 kategóriából, amelyet a WELL sztenderd is vizsgál, és amely már hatékonyan működik az Europa Design irodájában.

Magyarországon elsőként elkezdődött az Europa Design regisztrációs folyamata a WELL Certification megszerzésére. A minősítés elnyerése kiindulópont ahhoz, hogy az irodák és közületi terek optimális kialakításában, berendezésében élenjáró cég pozitív példát mutasson és saját tapasztalatain keresztül is szakmai tanácsadást nyújtson azoknak a cégeknek, szervezeteknek, amelyek számára fontos a munkatársaik jó közérzete és szeretnék megszerezni a WELL minősítést.


 

 
 



Magyarországon
előregisztrált
épületek

8



Iroda
showroom
projekt



1




Well
minősítéshez
ajánlott
szállítók

6



http://www.europadesign.hu/

Hazai szakemberek
a WELL-ről

Kocsány János
CEO
Graphisoft Park SE

A Well Irodáról szóló szakmai előadás nagyon jól összegezte a munkavállalók jó közérzetét középpontba állító új minősítési rendszer lényegét, így ingatlanfejlesztőként felkészülten várom a leendő bérlők erre vonatkozó igényeit. Számomra a Well nyolc fő kategóriája közül kiemelt fontossággal bír a fitness, a mozgáskultúra bevezetése a munkahelyeken. Ráadásul én ezt közösségépítő eszközként is használnám, hogy az ott dolgozók együtt éljék át a testmozgás örömét. Az irodai épített környezetben olyan feltételeket kell megteremteni, amelyek ösztönzik a fizikai aktivitást és az aktív életmódot.

Cikkeink


Az ESG az Environmental (környezeti), Social (társadalmi) és Governance (irányítási) angol szavak rövidítése. Az ESG keretrendszeren belül ezeket pilléreknek nevezzük és ez az a 3 tématerület, amiben a vállalatoktól elvárt a jelentéstétel.

Kapcsolat

EUROPA DESIGN, WELL PONT


EUROPA DESIGN, WELL POINT
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-75.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Email
minosites@welliroda.hu
Kövessen minket!


Hazai szakemberek a WELL-ről

Fazakas György
építész, ügyvezető igazgató
Fazakas Építésziroda Kft.

Nagyon hasznos kezdeményezésnek tartjuk a 2019. február 15-én elindított interaktív előadás sorozatot. Az egészséges irodai környezet érdekében tett intézkedések egyre sürgetőbbek. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt az az irodai munkahelyek száma, egyre nő a dolgozók aránya az adminisztratív szolgáltatási területeken.

Kovács Emesének szeretnénk megfontolásra javasolni, hogy a ”Well” minősítésben, az irodai dolgozókra jutó irodaterület mérőszáma is szerepeljen, a túlzsúfolt irodai környezet egészségtelen hatásának csökkentése érdekében.

Kocsány János
CEO
Graphisoft Park SE

A Well Irodáról szóló szakmai előadás nagyon jól összegezte a munkavállalók jó közérzetét középpontba állító új minősítési rendszer lényegét, így ingatlanfejlesztőként felkészülten várom a leendő bérlők erre vonatkozó igényeit. Számomra a Well nyolc fő kategóriája közül kiemelt fontossággal bír a fitness, a mozgáskultúra bevezetése a munkahelyeken. Ráadásul én ezt közösségépítő eszközként is használnám, hogy az ott dolgozók együtt éljék át a testmozgás örömét. Az irodai épített környezetben olyan feltételeket kell megteremteni, amelyek ösztönzik a fizikai aktivitást és az aktív életmódot.

Pálla Gábor Ödön
ügyvezető igazgató
Római irodaház Kft.

Az ingatlanfejlesztőknek a Well minősítés szempontrendszere olyan támpontokat ad, amelyekre érdemes odafigyelni már a beruházások elindításánál. A bérirodaházak fejlesztői számba vehetik az épületek alaprajzi, tartószerkezeti és épületgépészeti kialakítását, hogy az később alkalmas lehessen egy Well iroda megvalósítására. Amellett, hogy a minősítés egy kitűnő marketingeszköz, legalább olyan fontos a munkavállalók egészségének és kényelmének középpontba állítása is. A WELL továbbá hozzásegítheti a HR és kommunikációs szakterületek bekapcsolását is az irodatervezés folyamatába, ami nagyban segítheti egy projekt sikerét.



Irodakereso.info Well Iroda http://www.europadesign.hu/


Adatkezelési tájékoztató